Zand, zand, zand en miljoenen oude stenen

Posted by chantal on sep 1, 2011 in Reis Egypte |

Eindelijk is het zo ver; ik mag mijn backpack weer inpakken! Het is tijd voor vakantie! Zaterdag vertrekken we voor 16 dagen naar het warme Egypte. Niet om lekker lui aan het strand te liggen – al klinkt dat ook erg aanlokkelijk – maar om het hele land te doorkruisen. هنا نأتي مصر !

Je moet er wel wat voor over hebben. Zaterdagochtend om half 5 staat onze chauffeur klaar om ons naar Schiphol te brengen. Iris bedankt! Als het goed is zijn we dan na een uurtje of 5 vliegen in Caïro. Daar hebben we 3 dagen om lekker te rellen op het Tahrirplein, stenen te tellen van de piramides van Djoser en Gizeh, te shoppen op de Khan al-Khalili bazar en replica’s van door de Engelsen gejatte schatten te bewonderen in het Egyptisch museum.

Daarna wordt het tijd om de grote stad te verlaten en lekker in de grootste zandbak ter wereld te gaan spelen. Na een paar uurtjes rijden komen we – als ik onderweg nog niet verkocht ben voor een paar kamelen – aan bij de eerste oase. En laten we eerlijk zijn, een oase, dat klinkt altijd zo idyllisch dus ik ben wel benieuwd wat het voorstelt. Na de Bahariyya Oase te hebben verlaten hobbelen we richting Crystal Mountain en via de Zwarte Woestijn naar de Witte Woestijn. Daar schijnt het vol te staan met kalkstenen paddenstoelen en is de zonsondergang geweldig mooi. Daar gaan we onze eerste nacht onder de Egyptische sterrenhemel doorbrengen. Als die in Egypte net zo mooi zijn als in Australië dan wil ik volgens mij nooit meer anders.

Op dag 5 gaan we een bezoek brengen aan weer twee oases. In de Farafra Oase gaan we een schijnbaar nogal wazige kunstenaar bezoeken. Geen idee wat ik daar moet, maar het klinkt als een déjà vu en toe was het wel leuk. Daarna gaan we via de oude Islamitische stad Al Qasr en nog wat zand gehapt te hebben door naar onze eindbestemming van de dag; de Dakhla Oase. Daar slapen we in een bedoeïenenkamp, en al heb ik geen idee wat ik me daar bij voor moet stellen, het klinkt wel gezellig.

De volgende dag word het leuk voor Marc want zijn favoriete item staat op het programma, de kamelentocht. Pas toen ik hem verzekerde dat die optioneel is en het van mij niet per sé hoeft omdat ik al ervaring heb met kameelhobbelen wilde hij deze reis wel boeken. Hè Marc? 😉 We gaan deze dag door naar de laatste oase van de trip, de Kharga Oase. Ook hier gaan we weer bij de Bedoeïenen overnachten en dit keer gaan ze ook voor ons koken. Als het maar niet alleen maar bonen en linzen zijn…

Next morning gaan we naar Aswan en wordt het weer tijd voor wat oude stenen en cultuur. Ik kijk vooral uit naar het bezoek aan Abu Simbel. De tempel is verplaatst om verdrinking te voorkomen nadat de Aswandam gebouwd was. Ze hadden hem natuurlijk ook kunnen laten staan, dan had je een spectaculaire duiklocatie erbij gekregen in het Nassermeer. Nu moeten weer door de woestijn sjouwen om er te komen.

Na Aswan wordt het tijd voor een dagje relaxen. We gaan bootje varen op de Nijl. Het is verplicht de hele dag lekker luieren op het dek van onze Feloeka waar we ook de nacht gaan doorbrengen onder de sterren. De volgende dag komen we dan in Luxor aan, tenzij we opgegeten zijn door een paar Nijlkrokodillen. Maar dat zal wel goed komen want Down Under hebben ze me ook met rust gelaten.

Vanuit Luxor gaan we uiteraard naar de oude stad Thebe, naar de Vallei der Koningen en Koninginnen en vast en zeker naar nog veel meer tempels, graven en standbeelden. Volgens mij kan ik net als in China vorig jaar geen tempel meer zien op het eind van de reis… Daarom wordt het na alle piramides, oases en woestijn tijd voor zon, zee en strand. We gaan namelijk nog een paar laatste dagen doorbrengen in Sharm el-Naga. Dit schijnt een super duikstek te zijn waar het resort een eigen huisrif heeft waar je zo naar toe kan zwemmen en vissies kijken.

Helaas wordt het na een paar dagen snorkelen en duiken dan toch echt tijd om weer een volle dag in de bus te zitten richting Caïro en terug te vliegen naar ons koude kikkerlandje.

هنا نأتي مصر ? Puzzel het uit!

1 Reactie

Chantal
sep 1, 2011 at 13:40

Heel veel plezier op vakantie!!!


 

Copyright © 2023 Wo is Chantal All rights reserved. Gerealiseerd door Nettt.