Op 12: Cursus Hoe bestel je een Big Mac in het Chinees

Posted by chantal on aug 21, 2010 in Reis China |

Lieve kindertjes, vandaag staat er een les tellen in het Chinees op het programma. Dat kan natuurlijk door allerlei moeilijke klanken en karakters in jullie hoofdjes te gaan stampen, maar dat kan veel makkelijker. Let maar eens goed hoe meester Marc dat doet in het onderstaande filmpje.

Na het zien van dit filmpje garandeer ik je te kunnen onderhandelen met marktkooplui en zelfs bij de Chinese McDonald’s een Big Mac te kunnen bestellen. Je zou zeggen dat ze wel snappen wat een Big Mac is maar zelfs dat drong pas door toen we aangaven dat het nummer 7 was op het menu volgens de methode in het filmpje.

Om fu yong hai 夫用蟹 te kunnen bestellen bij de plaatselijke Chinees (ookal had onze Chines reisleidster nog nooit van dit gerecht gehoord) moet je de gevorderden cursus volgen want dit is namelijk nummer 56 op de menukaart van Long Sing.

Morgen is de vraag wat is de attractie de Chinese muur of de groep Nederlandse toeristen?

Tags: , , , , , ,

Er kan niet meer gereageerd worden.

Copyright © 2023 Wo is Chantal All rights reserved. Gerealiseerd door Nettt.