1.500 km en veel rare plekken in 3 dagen

Posted by chantal on nov 26, 2009 in Australië |

De afgelopen 3 dagen heb ik meer in de bus doorgebracht dan wat anders. Ze noemen het een 3-daagse tour van Alice Springs naar Darwin, maar ze hadden het beter een taxirit met korte adempauzes kunnen noemen.

De eerste dag was een busrit van zo’n 500 km met 2 korte tussenstops. De eerste stop was na de P1050454Steenbokskeerkring te zijn gepasseerd een ouderwets telegraafstation waar je telefoon iets uit een sciencefictionfilm lijkt. Daar hadden ze om het nog iets te laten lijken een pub naast gebouwd die uiteindelijk meer bekijks trok dan de attractie zelf. Het was een pub als William Creek Hotel waar ik vorige week was, helemaal behangen met buitenlands geld en andere rotzooi. Om de Nederlandse collectie wat uit te breiden heb ik er mijn Lowlands polsbandje laten afknippen en gedoneerd aan een dolblije kastelein.

P1050483 Onze lunch was op een hele rare plek. Een tankstation met winkeltje dat helemaal in Sciencefictionsfeer was aangekleed, compleet met alians en al. Onze volgende stop waren de Devils Marbles. Dit is een stel vulkanische stenen die in de middle of nowhere uit lijken te zijn gevallen en een speeltuin voor acrobaten en fotografen. Als je de foto’s ziet snap je wel waarom.

Dag 2 was een rit van 700 km. De enige stops onder weg waren de beroemde Daily Waters pub – die ook weer behangen was met geld, ondergoed en alle andere troep die je maar kunt bedenken – en hot springs in het midden van een regenwoud. Die zwemonderbreking was wel zeer aangenaam moet ik zeggen.

Na weer eens een nachtje in de buitenlucht te hebben doorgebracht omdat het in de tent niet uit te houden was gingen we weer vroeg op pad voor de laatste 300 km naar Darwin. ‘s Ochtends konden we onze overtollige energie kwijt in de Katerine Gorge tijdens een kanotocht en een heerlijke duik in de gorge waar hooguit wat ‘ongevaarlijke’ zoetwater krokodillen leven. Ook de lunch was weer een zwem stop waar gewaarschuwd werd voor crocs die ongevaarlijk zijn maar misschien bijten.

Vanavond om half 7 kwam ik doodop in Darwin aan waar ik morgenochtend om 6.20 am weer opgepikt wordt voor mijn volgende trip. Dit wordt een 4-wheel safari naar Litchfield en Kakadu National Park, op zoek naar de echte krokodillen die zeker bijten. Van horen zeggen weet ik dat er maar zo’n 5 per 300 meter in de rivier zitten waarover we gaan cruisen. Bij deze; mocht ik het niet overleven, leuk om jullie gekend te hebben en anders tot ziens!

Tags: , , , ,

1 Reactie

Kees en Elly
nov 26, 2009 at 18:39

Heftig hoor, al die kilomeaters.
Maar … je ziet wel wat. Leuke foto’s.
Gr. Kees.


 

Copyright © 2023 Wo is Chantal All rights reserved. Gerealiseerd door Nettt.