Wanna buy cookies?

Posted by chantal on nov 1, 2009 in Australië |

Dit klinkt als een vraag die ze je bij de bakker stellen, maar in Nimbin wordt je op straat aangesproken met deze vraag.

Nimbin is een dorpje in het regenwoud op een uurtje rijden van Byron Bay. In de jaren 70 is er het Aquarius Festival geweest en daarna zijn groepen hippies en andere feestgangers hier blijven hangen. Al snel werd algemeen bekend dat deze hippies veel marihuana gebruikten en daar staat het dorpje nu nog steeds om bekend. Natuurlijk is het gebruik hier in Australië illegaal maar in Nimbin wordt het op een onregelmatig bezoek van de politie na gedoogd.

100_1217 Ik heb een dagtour gemaakt naar Nimbin inclusief een bezoek aan de Miryon Falls die op een uurtje van het dorpje liggen. Daarna zijn we naar Nimbin gereden. Het is inderdaad zoals iedereen al vertelde 1 straat met winkeltjes met alternatieve kleding boeken en sieraden. Overal langs de straat zaten voornamelijk Aboriginals en figuren met dreadlocks stoned voor zich uit te kijken. Af en toe hoorde je er eentje fluisteren; ‘Wanna buy cookies?’ of ‘Wanna buy weed?’. Ik dacht nou laat maar. De verhalen die ik erover gehoord heb waren voor mij genoeg reden om dit avontuurtje over te slaan. De koekjes zijn namelijk geen gewone huis tuin en keuken koekjes maar zitten vol met marihuana. Ook hashbrownies schijnen erg populair te zijn.

Na een bezoekje aan het Nimbin museum zijn we weer met onze Happy Coach terug naar Byron Bay gereden. Nimbin was een leuke ervaring. Helaas heb ik mijn weinig foto’s omdat mijn camera het begeven heeft, waarschijnlijk door Fraser Island zand.

1 Reactie

truus en chris aubert
nov 4, 2009 at 22:33

hoi Chantal, na zo’n brownie zul je wel de sterren van de hemel zingen. Dat was precies wat sommigen nodig hadden tijdens de CD opname. P.S. Breng maar wat koekjes mee voor de volgende CD opname. Tot gauw ziens


 

Copyright © 2023 Wo is Chantal All rights reserved. Gerealiseerd door Nettt.