Winkelen en lekker luieren op het strand

Posted by chantal on okt 25, 2009 in Australië |

DSC01022 Nog even een korte update voor het slapen gaan. Het is nog vroeg, maar van al dat shoppen en luilakken op het strand raak je uitgeput.

Momenteel ben ik in Brisbane, de hoofdstad van Queensland. Hier ben ik eergisteren aangekomen. De kanotocht in Noosa heb ik geskipt. Het was erg gezellig samen met Jeanette in Noosa waar we samen een wandeling hebben gemaakt door her Noosa National Park en een walvis hebben gespot. Er schenen ook dolfijnen te zijn, maar die heb ik helaas gemist. Daarna zijn we lekker op een rustig strand gaan liggen. Na korte tijd kwamen we erachter waarom het zo rustig was en dat wij nogal veel kleding aanhadden. We lagen op het plaatselijke naaktstrand (foto’s helaas niet beschikbaar). Omdat Noosa zo gezellig was reis ik nu samen met Jeanette tot en met Byron Bay.

P1030678 Brisbane is een grote stad, maar niet veel bijzonders. Het winkelcentrum is leuk, de Botanic Gardens waren wel aardig en het beste is de Street Beach. Bij gebrek aan zee en strand en een overvloed aan zon hebben ze hier naast de rivier een grote lagoon aangelegd met strand. Super tijdbesteding om bij te komen van een avond stappen. Dat kun je hier namelijk ook goed, al was de club waar ik geweest ben in Fortitude Valley wel erg prijzig.

Morgen vertrekken we naar Surfers Paradise. De naam is veelbelovender dan de verhalen die ik erover gehoord heb, maar er schijnt wel een Nederlandse snackbar te zijn. Ik heb wel trek in een lekker frietje speciaal met een frikandel, weer eens wat anders dan fish and chips. Verslag volgt.

Tot snel!

Tags: , , ,

2 Reacties

Mandy
okt 28, 2009 at 08:53

Maedje, waat waers doe al broen zek!! Es veer sjtraks allemaol witte spookjes zeen, kums doe ins truuk mit det kleurtje! Oneerlijk….

xxx


 
Marjo
okt 28, 2009 at 21:52

Hé Chantal,
zo te zien bevalt het je wel in Australië! Leuk om je verhalen te lezen.
Ik zal je blijven volgen,
groetjes,
Marjo


 

Copyright © 2023 Wo is Chantal All rights reserved. Gerealiseerd door Nettt.