Australia Zoo – Home of The Crocodile Hunter

Posted by chantal on okt 21, 2009 in Australië |

P1030531 Omdat ik toch niet om hét icoon van Australië heen kan ben ik vandaag naar de Australia Zoo geweest; de dierentuin van Steve Irwin.

Gisterochtend zijn we na een korte busrit vanuit Rainbow Beach waar we de avond daarvoor nog een prachtige zonsondergang hebben meegepikt aangekomen in Noosa. Het is vanuit dit mooie plaatsje aan de Sunshine Coast maar een uurtje rijden naar de dierentuin van The Crocodile Hunter in Beerwah.

Na in de bus een documentaire te hebben gekeken over Steve Irwin en de dierentuin konden Jeanette en ik eindelijk met eigen ogen de veelbesproken dierentuin gaan bekijken. Je hoort er heel verschillende verhalen over. De een vindt het maar een Amerikaanse en commerciële toestand en de ander is van mening dat het geweldig is en je hier naar toe moet omdat Steve Irwin hét icoon  van Australië is. Nou, ik vind het een beetje van beide. Het is commercieel, wel mooi en het hoort bij een bezoek aan Australië.

P1030579 Er waren vooral veel inheemse dieren te bekijken; allerlei vogels, alligators, kangoeroes, koala’s en natuurlijk krokodillen. In de Wildlife Warriors Show werden krokodillen gevoerd en er was een vogelshow. In Roo Heaven liepen tamme kangoeroes rond die gevoerd en geaaid konden worden en we hebben Indische olifanten gevoerd. Maar het leukste vond ik toch wel om een koala vast te houden en ermee op de foto te gaan. Ze zijn zo lief en zacht, ik zou er zo één mee naar huis willen nemen, maar ik weet niet of Sjors en Jimmy dat zo leuk zouden vinden.

Morgen gaan we naar het Noosa Natoinal Park en relaxen in het zonnetje op afgelegen stranden en de dagen daarna ga ik waarschijnlijk een 3-daagse kanotocht maken.

See you!

Tags: , , ,

1 Reactie

oos mam
okt 24, 2009 at 18:44

Hoi Chantal. Höb mich weer ins lekker biegelaese en gekeke.
Waat is et dao toch prachtig. Haop det ze noch vaöl van die prachtige dinge moogs zeen.
Veer hadde gister auch get prachtigs in de tuin, eine eekhoorn.
Hadde veer noch nooit in de tuin gehad .Haop det der vaak truk kumpt.
Wind dich nog ein schoon reis en toet de volgende keer.


 

Copyright © 2023 Wo is Chantal All rights reserved. Gerealiseerd door Nettt.