Travestietien, koala’s en spierpijn

Posted by chantal on okt 9, 2009 in Australië |

Mijn eerste nachten op een eiland zitten er alweer op. Gisteravond ben ik na 3 fantastische dagen op Magnetic Island weer terug aangekomen in Airlie Beach.

Magnetic Island is een eiland voor de kust van Townsville. Na een trip van zo’n 5 uur met de bus en een half uur met de ferry kwam ik er dinsdagmiddag aan.

P1020996De eerste avond zijn er de nodige biertjes doorheen gegaan, maar ben ik vroeg naar bed gegaan om de volgende dag het eiland te verkennen. We hebben met vier man mountainbikes gehuurd om tijdens onze verkenning ook nog een beetje aan de conditie te werken. Nou, dat hebben geweten. Na 500 meter kwamen we het eerste verkeersbord tegen met een stijgingspercentage van 14% erop vermeld. Heel leuk bij een temperatuur van 35 graden en een mountainbike die wel wat onderhoud kan gebruiken… Na de volgende helling van 10% te hebben getrotseerd ging het gelukkig bergaf en kon ik het water in duiken.P1030025

De 2 mannen van ons groepje hebben de tocht heel stoer op de fiets voortgezet, maar over wandelpaden sjouwen met een mountainbike ging mij en de Zwitserse toch te ver. We hebben onze charmes in de strijd gegooid en een lift geregeld terug naar de fietsenstalling. Daar hebben we de bus gepakt om koala’s te gaan spotten. Na een paarhonderd meter te hebben gelopen zat er al een Chineesje op het pad met open mond naar de boom boven haar te kijken. Jawel hoor, een  koalabeertje. Het lag lief te slapen en liet zich rustig fotograferen. Een stukje verder kwamen we een behoorlijk uit de kluiten gewassen exemplaar tegen. Die was duidelijk minder gecharmeerd van alle aandacht en vertrok na een paar minuten naar een rustiger plekje.

Die avond kwamen we doodop terug aan in ons hostel en waren we wel aan een pilsje toe. We hadden IMG_5536geluk, er was live muziek en ladiesnight. Dat was de hele avond goedkoop bier voor alle vrouwen en mannen verkleed als vrouw. Die kans werd door veel mannen aangegrepen om de backpacks van vrouwelijke kamergenootjes te plunderen en de hele avond als travestiet rond te lopen. Dit had als gevolg dat het een geweldige avond werd met veel bier, een striptease stoelendans en uiteraard de missverkiezing. Er was ook een Nederlandse deelnemer, maar die wist niet te winnen van het lekker ding hiernaast.

Dit was trouwens niet de enige Nederlander op Magnetic Island. Een van mijn kamergenoten bleek – hoe houd je het voor mogelijk – uit Roermond te komen. Hij heeft zelfs tegelijk met mij op Schöndeln gezeten. De wereld is klein, dat blijkt maar weer.

Nu houd ik me een paar dagen op in Airlie Beach en vertrek morgen met de nachtbus naar Town of 1770. Hoe ze aan die naam komen? Ik zal het uitzoeken en in mijn volgende bericht laten weten.

Oh, en voor degenen die het betreft, succes met het leegpompen en dweilen van de kelders. Ik begreep dat in Nederland het regenseizoen is gestart en pap; hele fijne verjaardag vandaag!

Tags: , , , ,

3 Reacties

De hele familie
okt 9, 2009 at 16:39

Hallo Chantal,
Wij zijn nu bij jullie thuis de verjaardag van je vader aan het vieren en we hebben met zijn alle naar je mooie foto’s gekeken.
Heel veel groetjes van je opa en oma’s vader en moeder en Jan en Els


 
Renée
okt 9, 2009 at 17:10

Ha Chantal!!
Waat super leuk om al dien berichtjes te leaze, is d’r bliekbaar toch nog emus mit ein journalistieke kantj in de familie;)
Dien schwester is al weer bienoa teruuk, maar geniet doe d’r nog maar van!!
Groetjes Renée


 
Zakkuhwasser
okt 11, 2009 at 11:49

He meissie van RH,

Veel plezier daar leuk om je berichtjes eens af en toe te lezen.

Groetjes,

Zakkuhwasser


 

Copyright © 2023 Wo is Chantal All rights reserved. Gerealiseerd door Nettt.