Geslaagd!

Posted by chantal on sep 28, 2009 in Australië |

IMG_7495 Yes, ik heb het gehaald! Ik ben vandaag geslaagd voor mijn certificaat ‘PADI Open water diver’.

Vanochtend hadden we onze laatste 2 trainingsduiken. Tijdens de eerste heb ik mijn kleine vriend Nemo gezien, samen met zijn mammie en pappie. De onderwaterwereld is hier echt ongelofelijk mooi. Het koraal heeft alle kleuren van de regenboog en er  zijn veel soorten vissen.

Na de tweede duik vertrouwde mijn supervisor me blijkbaar voldoende om me mijn certificaat te geven, net als de rest van ons groepje van 6. Ik mag nu tot 18 meter diepte duiken!

Na de middag had ik mijn eerste vrije duik. Gewapend met de fotocamera daalde ik samen met mijn divebuddy en 2 andere groepsgenoten af naar de zeebodem. We moesten zelf navigeren met ons kompas en dat ging wonderbaarlijk goed. Helaas was ik vrij snel door mijn luchtIMG_7514 heen en moest ik eerder dan gepland terug naar boven. De andere twee groepsgenoten hebben vlak daarna nog een schildpad gezien. Gelukkig had ik de camera aan een van hen gegeven en heb ik er wel foto’s van.

Na het avondeten was er nog de nachtduik. Na wat enge verhalen over haaiaanvallen werden we samen met onze gids naar beneden gestuurd. Het was gaaf om rondkijkend met een zaklamp door de zee te zwemmen. Helaas was er erg weinig leven. We zagen een kreeft rondwandelen en tijdens het naar boven gaan zagen we ver onder ons nog een haai. Verder was het vooral erg donker, gek hè?

Morgen gaan we nog 3 duiken maken en hoop ik nog schildpadden, haaien en veel ander moois te zien. Het is in ieder geval een te gekke ervaring die ik iedereen kan aanbevelen.

Klik hier om de foto’s van mijn duikavontuur te bekijken.

Tags: , , ,

7 Reacties

Jan en Els Erdkamp
sep 28, 2009 at 16:40

Hallo Chantal,
Iedere dag kijken we of er iets op je site staat en genieten we met je mee.Ook van al je mooie foto’s. Hou dit vooral vol.
Proficiat met je duikdiploma en veel pezier nog.
Groetjes Jan en Els.


 
Riejet
sep 28, 2009 at 17:34

ha Chantal,

Proficiat mit ut behale van dien PADI.
Veul plezeer.

Groetjes Riëtte


 
Kees en Elly
sep 28, 2009 at 18:58

Leuk om je te volgen. Proficiat met je duikdiploma.
Mooie foto’s.
Groetjes, Kees en Elly.


 
erik
sep 29, 2009 at 20:57

ey super…lijkt me ook best es vet om te doen!
erg mooie fot trouwens..mooi helder.
groetjes erik


 
oos mam
okt 4, 2009 at 20:37

Neet te geleuive det ze det in et echie höbs gezeen.Geweldig.
Haop det ze nog duk kins duke dees reis.
Haop det de planne die ze nog höbs allemaol in vervulling moge gaon.
Groetjes Monique


 
WouS
okt 9, 2009 at 12:30

Hee Sjoon foto’s! Maar waat ich nog mis is de foto’s van de snorkels? Diej hubs dich toch auch geseen? Doe kos toch auch nao sjeepswrakke deuke of neet? Sjoon om te seen waat dich toch weer mit maaks….. en toet sjnel!


 
WouS
okt 9, 2009 at 12:34

Hee als ich die titels biej die foto’s bekiek… vraog ich mich toch aaf waat geer dao doot…. dae stoele dans bijveurbeeld??? 😛


 

Copyright © 2023 Wo is Chantal All rights reserved. Gerealiseerd door Nettt.