De ultieme honeymoon bestemming

Posted by chantal on sep 19, 2009 in Australië |

P1020513 Tip voor iedereen die binnenkort van plan is om trouwen en nog geen bestemming weet voor de huwelijksreis en alle anderen die ooit van plan zijn naar Australië te gaan; breng een bezoek aan de Whitsunday Islands.

Iris en ik hebben gisteren een bezoek gebracht aan de Whitsunday Islands. Dit is een groep van 47 eilandjes voor de kust van Airlie Beach die James Cook in 1770 ontdekte op Hemelvaartsdag ofwel Whitsunday. Wij hebben de eilanden niet bezocht door op de gebruikelijke manier een zeiltocht te maken, maar doormiddel van Ocean Rafting. Het is een snelle en spectaculaire manier om de eilanden te verkennen. Doordat het varen wat sneller gaat dan met een zeiljacht hadden we meer tijd op de eilanden en om te snorkelen.

Het indrukwekkendste tijdens deze tocht was ongetwijfeld ons bezoek aan Whitehaven Beach. Dit is – de naam zegt het al – een prachtig wit zandstrand wat zelfs genoemd wordt in de top 10 van mooiste stranden ter wereld. Voor mij is het absoluut het mooiste strand wat ik ooit gezien heb. Wij hadden ook nog het geluk dat het tijdens ons bezoek heel rustig was op het strand en we er ook nog gingen lunchen. Het uitzicht was ongetwijfeld beter dan vanaf het gemiddelde Roermondse terras, al heeft dat ook zijn charme natuurlijk.great-barrier-reef-7

Naast een bezoek aan Whitehaven Beach hebben we ook nog gesnorkeld. Dit was voor mij een  mooi voorproefje op volgende week, Dan ga ik namelijk naar Cairns om daar mijn open water duikbrevet te halen. Het is een 5-daagse cursus waarvan er 2 in de schoolbanken en het zwembad plaatsvinden en 3 op het Great Barrier Reef. Ik zal daar 7 duiken gaan maken waarvan 1 nachtduik, dat schijnt echt spectaculair te zijn.

De komen de dagen ga ik nog lekker genieten van mijn luxe onderkomen bij Iris en Mike in Airlie Beach en woensdag vertrek ik naar Cairns waar vrijdag de duikcursus begint, ik heb er zin in!

Update 22-09-2009: Er zijn nieuwe foto’s van Airlie Beach toegevoegd

Tags: , , , , , , ,

5 Reacties

admin
sep 19, 2009 at 17:19

Ich begos mich al zorgen te maken mit dien Honeymoon! Trouwens höb wallie gezeen maar wao is vliegie?

// Marc


 
Chantal
sep 20, 2009 at 01:17

Nae sjat dao wol ich toch nog efkes mit wachte en wat betreft vliegie; kiek maar n’s good biej de foto’s van Airlie Beach, dao zuus se vliegie.

http://picasaweb.google.com.au/chantalmulders84/AirlieBeach#


 
Riejet
sep 20, 2009 at 08:58

Hey Chantal, zuut d’r geweldig oet allemaol. Ich zeen detse heerlik aan ut genete bös. Veul succes mit duike volgende waek. Groetjes.


 
Mandy
sep 20, 2009 at 13:25

Woooow!!! Het is daar echt mooi, ik ben super jaloers!! Geniet er maar van, want hier gaat het gewoon zijn gangetje zoals altijd en de uitzichten zijn niet zo adembenemend … ik verheug me nu alweer op de volgende verhalen en foto’s!

xxx


 
oos mam
sep 24, 2009 at 09:07

Geweldig, eg eine druim


 

Copyright © 2023 Wo is Chantal All rights reserved. Gerealiseerd door Nettt.