Aangekoekte etensresten en kliekjes in de koelkast

Posted by chantal on sep 14, 2009 in Australië |

Nee, dit niet de omschrijving van de keuken in het gemiddelde Nederlandse studentenhuis maar van die van ons hostel. Toen ik eergisteren de eerste keer in de keuken van ons hostel kwam was ik niet verrast, maar werd bevestigd waar ik al bang voor was, de keuken van een hostel is niet de meest hygiënische plek op aarde. Na twee dagen ben ik er inmiddels aan gewend en staan ook mijn kliekjes in die vieze koelkast, maar dan wel afgesloten in een koeltas.

Bondi Beach Gisteren zijn we naar Bondi Beach geweest want het was een graad of 30 en ik wilde dat ´mooiste strand van Sydney´ wel eens zien. We waren niet de enigen die dat dachten want het strand was hutje mutje volgepakt en er was een vliegerfestival waar een groot deel van het strand voor was afgezet. Ik moet toegeven, Bondi is wel een van de mooiste stranden die ik ooit gezien heb en het water was nat. Ik dacht even te gaan pootjebaden om te voelen hoe de temperatuur van het water was en toen, je raad het al, kwam er een golf. Niet zo´n flauw golfje, nee, tot aan mijn kin. Ach ja, dat droogde snel weer en het was niet eens echt heel koud.

Na terugkomst zijn we de lokale diepvriesmaaltijden gaan testen. Er stond lasagne het menu. Conclusie; lekkere maaltijd voor omgerekend zo´n 2 euro, alleen een beetje weinig. Side Bar

Natuurlijk moest ook de bar van het hostel bezocht worden voor een biertest. Nou, dat is  uitgebreid gebeurd en het Tooheys new is met lof goedgekeurd. Het Engelse kraagje is wat minder maar dat went snel. Ik vond het er zo gezellig dat ik vanochtend maar meteen gesolliciteerd heb voor een baantje achter de bar tijdens de feestdagen. Wie niet waagt…

Vanochtend zijn we vroeg opgestaan voor een wandeling door Sydney. We moesten eerst nog naar een kantoor voor het aanvragen van een Medicare pas zodat ik dokterskosten niet hoef te betalen. Ik hoop er geen gebruik van te hoeven maken, maar je weet maar nooit.

Chantal Mulders - Opera House Vervolgens zijn we naar de Sydney Harbour Bridge gewandeld. Daar heb je een mooi uitzicht over the Rocks, het Opera House en de haven van Sydney. The Rocks is het oudste stadsdeel met leuke terrasjes, winkels en wederom een super uitzicht.

Nu zijn we net terug in het hostel en helemaal doodop. Morgen vliegen we om 12.00 uur naar Airlie Beach. Aangezien hier het weer vandaag een stuk minder was dan de dagen ervoor werd het tijd om maar weer eens op te stappen. Ik kom in december terug naar Sydney om de rest van de stad en omgeving te bekijken, want 3 dagen Sydney is echt veel te kort.

Tags: , , , , , , ,

5 Reacties

WouS
sep 15, 2009 at 08:00

Laot ut zandj van ut stranj maar dao…. dit verhaol en de foto’s maak al genaog jalours! Ich gaon maar ins weer werken.

Groetjes
WouS


 
Renee
sep 15, 2009 at 11:22

Ohhh sjatjes! Waat leuk die verhoale haha en waat klinkt ’t leuk. Ich bun zo ontzettend jaloers!!
Fijne vlucht en maak nog maar veul foto’s! (oach van iris:D)
Hele dieke kus en tot snel!


 
admin
sep 15, 2009 at 11:23

Weer werken? Höbs se der vandaag dan al oere opzitten? Doe bös WouS!

Sjoon dao he! Höb trouwens giesteraovend de foto’s van Henk toegevoegd aan ’t fotoalbum heenreis Sydney (http://picasaweb.google.com/chantalmulders84/HeenreisSydney).

// Marc


 
Paul
sep 15, 2009 at 16:35

G’day, op 1/11 vertrek ik ook voor 4 naar down under. Ik ga m’n trip in Perth beginnen, op 28/11 moet ik in Melbourne zijn voor een trouwfeest daarna richting Sydney. Rond kerstmis in Toowoomba bij mijn “mate”. Begin januari vlieg ik dan normaal naar Auckland en op 221/2 in Christchurch het vliegtuig terug naar Antwerpen. Jij doet wel een heel andere route maar Sydney is een overeenstemming in onze schema’s. 17 j. geleden heb ik al eens 3 maanden Austr. rond gereden met Greyhound. Ik weet dat je al valop aan’t genieten bent want het is prachtig & zo gezellig down under. Doe vooral verder en wie weet tot …
Groetjes


 
Chantal
sep 15, 2009 at 17:08

Hey Paul,

Zoek me even op op facebook, dan kan ik jou ook in de gaten houden en misschien kunnen we een pilsje drinken als we tegelijk in Sydney zijn.

Cheers mate!


 

Copyright © 2023 Wo is Chantal All rights reserved. Gerealiseerd door Nettt.