Inburgeringscursus

Posted by chantal on aug 6, 2009 in Nederland |

Laurens ten DamNee, je hoeft om een jaartje te gaan backpacken in Australië geen inburgeringscursus te volgen. Daarintegen heeft Iris er wel eentje nodig nu ze terug is in Nederland. Daarom hebben we haar gisteravond meegenomen naar de Ridderronde in Maastricht. Dit is een gezellig jaarlijks wielerevenement waar ook een aantal Tour de France renners aan deelnemen.

Maar waarom zou je in gods naam moeten inburgeren in een land waar je 18 jaar gewoond hebt?! Nou ja, als je het Iris vraag zijn wij hier allemaal een beetje raar. Raar? Ik vind het allemaal heel normaal hier, maar misschien praat ik over een jaar ook wel anders. In Australië heb je geen terrasjes. Is het dan raar dat wij die wel hebben of Australië niet? Het antwoord laat ik aan jezelf over. Een wielerevenement waarbij een halve stad wordt afgezet voor verkeer en bier wordt gedronken op straat is nog veel vreemder volgens haar. Ik vind het niet vreemd maar juist gezellig. Daarom hebben we om Mike alvast te laten wennen aan al die rariteiten in ons kikkerlandje een aantal foto’s voor hem gemaakt gisteravond. Dat schijnt wel nodig te zijn voor als hij over een jaar met mijn Vriendjeszusje naar Nederland komt, anders krijgt hij volgens haar een cultuurshock. Ja ja, ’t zal wel.

Het was in ieder geval een geslaagde avond, vraag me niet wie de wielerronde gewonnen heeft want het was veel te gezellig bij Beppie Kraft.

Vanavond kan Iris in ieder geval weer een beetje doen alsof ze back downunder is want ze gaat barbecuen met vriendinnen en zwemmen. Dat kennen ze toch in ieder geval in Australië…

Klik hier voor de foto’s van inburgeringscursus Limburg hoofdstuk 1

Tags: , , , , , , ,

5 Reacties

Errik
aug 6, 2009 at 22:27

Niki Terpstra had bliekbaar gewonne 😉


 
Aaje Grieze
aug 7, 2009 at 00:44

Wiej döks is dae oet simpelveld neet gaon plasse in de Shimanoboch?
Angers waas Ivo de grote winnaar.
’t waas eine gezellige aovend in mestreech en ’t waas de eerste keer det Beppie mien aandach had.


 
Marc
aug 7, 2009 at 08:58

hahahahaha, shimanoboch! Beppie de aandach? Waem haet eigenlijk gewonne? Dao bön ich nog neet achter!


 
Errik
aug 11, 2009 at 23:21

Ut is Yvo!


 
chantal
aug 12, 2009 at 00:18

Que paso? Yvo?


 

Copyright © 2023 Wo is Chantal All rights reserved. Gerealiseerd door Nettt.